Zweedse puzzels

Het oplossen van een zweedse puzzel komt overeen met het oplossen van kruiswoordraadsels. Het enige verschil is dat de omschrijvingen niet naast het diagram staan maar ín het diagram. Bij elk omschrijvingsvakje wordt met een pijl aangegeven in welke richting het antwoord moet worden ingevuld.

Zweedse puzzel
Vul horizontaal en verticaal de woorden in volgens de omschrijvingen. Ieder vakje staat voor één letter, waarbij de letter IJ als één letter wordt gezien. Breng vervolgens de letters over naar de gelijk genummerde vakjes in de oplossingsbalk onder de puzzel.

Kronkel
Vul horizontaal en verticaal de woorden in volgens de omschrijvingen. Vul daar waar gevraagd het ontbrekende woord van de uitdrukking of het spreekwoord in.
Code
Deze puzzel is een combinatie van een zweedse puzzel en een codekraker. In deze variant zijn alle letters gecodeerd. Hierbij geldt dat gelijke cijfers gelijke letters zijn.
Woordsom
Vul horizontaal en verticaal de woorden in volgens de omschrijvingen. Een paar van de woorden die je zoekt, zijn in twee delen omschreven.
Duozweeds woordzoeker
Dit is een combinatie van een zweedse puzzel en een woordzoeker. Zoek in het diagram de woorden op die in de woordenlijst zijn weergegeven. Als alle woorden uit de lijst zijn weggestreept in het diagram, vormen de overgebleven letters van links naar rechts en van boven naar beneden gelezen de oplossing. Deze noteer je vervolgens weer bij de gemarkeerde omschrijving in het zweedse diagram. Vul daarna horizontaal en verticaal de woorden in volgens de omschrijvingen.Zweedse legpuzzel
Deze variant is een combinatie van een zweedse puzzel en een legpuzzel. Los de zweedse puzzel op en leg vervolgens de woorden uit de woordenlijst in het diagram.
Nog meer uitleg en een Zweedse puzzel online vind je op Klubble.com. Hét online puzzelplatform voor iedere puzzelliefhebber.